Profile Dynamics - TalentMove Breda

Herken wat jouw persoonlijke drijfveren zijn…
…en krijg inzicht in jouw handelen

De wereld en daarmee ook organisaties om je heen veranderen in hoog tempo. Dat vraagt van jou aanpassingsvermogen. Hoe blijf je scherp, up-to-date en betrokken? Werkgevers en werk vragen veel van je in onze huidige 24-uurs economie. Je moet slagvaardig, bereikbaar en flexibel zijn.
Waarom heb jij eigenlijk gekozen voor een bepaald beroep? Welke taken doe je nu en hoe voel jij je hierover? Op basis van welke opvattingen maak jij jouw keuzes? Door welke bril kijk jij naar jouw taken, naar jouw samenwerkingen en werkomgeving? Wat drijft jou ten diepste?
Er kan een moment aanbreken in een fase van jouw loopbaan dat je dit even niet meer scherp hebt. De zoveelste reorganisatie, fusie of verandering van de zoveelste leidinggevende kan aanleiding zijn om je persoonlijke drijfveren eens onder de loep te leggen.

Een individueel Profile Dynamics® Assessment (PDA) zet je weer op koers

 

Talentmove - PDA - Koers

Een PDA geeft je inzicht in jouw persoonlijke drijfveren en laat zien hoe die doorwerken in je team en organisatie. Het geeft je bovenal praktische handvatten om hiermee bewust aan de slag te gaan en te kiezen voor werk en een organisatie die je energie geeft.

PDA biedt inzicht in de onderliggende waardensystemen (oftewel drijfveren) die mensen hanteren en die grotendeels hun denken en gedrag bepalen. Daarmee biedt de PDA de mogelijkheid om in de praktijk gebruik te maken van de kennis van je eigen en een anders drijfveren. Kortom, het PD profiel vormt een sleutel tot succes om de organisatie en de mensen die er werken beter op elkaar af te stemmen en de werksfeer te verbeteren.

Voorbeeldrapport

Download voorbeeldrapport

Ontdek wat jou drijft met PDA

Profile Dynamics® is een krachtig en fijnmazig instrument dat je helpt jouw drijfveren te ontdekken en laat zien wat jouw voorkeuren zijn op bijvoorbeeld het gebied van functies en taken. Ook kun je eruit afleiden met wie je van nature goed of minder goed kunt samenwerken; of je makkelijk of minder makkelijk mee kunt in veranderingen; welke stijl van leiderschap het beste bij je past.

 

Profile Dynamics Assessment

 

Aan de linkerkant zie je welke drijfveren je energie geven en aan de rechterkant van de grafiek zie je tegen welke drijfveren je weerstand hebt. De PDA rapportage helpt om jouw persoonlijke wensen af te stemmen op de mogelijkheden en behoeften binnen werk en de organisatie.

Een PDA is eenvoudig en herkenbaar. Iedereen begrijpt het. Bovendien bevat het geen waardeoordelen. Het is niet goed of fout. PDA beschrijft 7 waardensystemen, waarmee duizenden typen kunnen worden beschreven door de unieke combinaties ervan per individu. In combinatie met de weerstand zijn dit er zelfs miljoenen. Een PDA is daardoor zeer fijnmazig en nauwkeurig in haar beschrijvingen.

 

Graves’ waardentheorie: 7 herkenbare drijfveren

 

DrijfverenDe Amerikaanse psycholoog en onderzoeker Clare W. Graves omschreef zeven herkenbare drijfveren die de basis vormen van ons denken en handelen Deze drijfveren zijn met kleuren aangeduid. Als je weet welke drijfveren jij hebt, ontdek je pas wat echt bij je past! Want hoe beter de aansluiting tussen je werk en jouw persoonlijkheid, hoe meer motivatie en energie je zult ervaren. Jouw motivatie wordt namelijk in hoge mate bepaald door het samenspel van jouw voorkeursdrijfveren.

Inzicht in je drijfveren geeft veel informatie. Wat voor taken en werk geeft jou energie, maar ook hoe de dynamiek tussen jou en je werkomgeving is. Kun je prettig samenwerken? Level je met jouw directe collega’s en binnen de organisatie? Drijfveren spelen op taak-, omgevings- en samenwerkingsniveau. Als je inzicht krijgt in de factoren die jou op deze niveaus kunnen motiveren, heb je een krachtige sleutel in handen om jouw eigen motivatie en energy drivers te versterken!

 

Drijfveren-analyse Studenten

 

Talentmove - PDA - Studenten

 

Profile Dynamics® heeft een specifieke analyse ontwikkeld voor studenten en scholieren vanaf 16 jaar. Het geeft inzichten in wat jou motiveert en bij je past. Het helpt een geschikte opleiding te kiezen en je talenten verder te ontwikkelen voor je toekomstige baan. De analyse is daarmee een krachtige aanvulling op beroepskeuzetesten. Voor mentoren en ouders biedt de drijfverentest voor scholieren en studenten handvatten om jongeren te begeleiden in zijn of haar persoonlijke ontwikkeling en bij het uitstippelen van zijn of haar loopbaan.

Voorbeeldrapport Studenten

Download voorbeeldrapport

Flyer Studenten

Download flyer

Kies voor een Profile Dynamics® Assessment (PDA) bij Talentmove:

Krijg inzicht in je sterktes, zwaktes en blinde vlekken

Krijg inzicht in wat energie geeft of juist kost

Ontdek welk type organisatie en werkzaamheden bij jou passen