Investeer in je talent…
… Doe een Assessment!

Waarom een Assessment?

Zie je de zoveelste reorganisatie op je afkomen? Sta je voor je gevoel stil of wil je nu eens een léuke baan? Go for it! Wat wil je, wat kun je… weet jij het al? Een Ontwikkelassessment vertelt jou meer. Ontdek jouw talent en de baan die bij jouw kwaliteiten past!

Of is die baan al binnen handbereik en hoef je alleen nog een assessment te doen? Spannend! Wij helpen je graag bij het oefenen en voorbereiden van het Selectie Assessment. Dan weet je hoe het werkt, sta je sterker in je schoenen en loop je voor op je concurrenten.

Bij een ontwikkelassessment kijken we samen naar wat jou energie geeft. Welke talenten heb jij en hoe kun je die verder ontwikkelen? Tijdens het assessment coachen we je gericht. Na afloop krijg je ook een persoonlijk en duidelijk rapport met ontwikkeladviezen om je nog verder te helpen.

Een assessment is vaak een onderdeel in de laatste fase van een sollicitatieprocedure. Voor veel bedrijven is het een handige tool om je geschiktheid voor een functie te testen. Wat je laat zien, wordt afgezet tegen de functie-eisen en vergeleken met andere kandidaten. Daarop volgt een advies. Valt dit positief uit, dan heb je de baan. Er hangt dus veel van een assessment af, want het bedrijf neemt de uitslag uiterst serieus. Daarom is het slim om je goed voor te bereiden. Soms worden het selectie- en ontwikkelassessment gecombineerd.

Een Assessment bestaat uit:

Interview met een Psycholoog

Cognitieve Capaciteitentesten

Persoonlijkheidsvragenlijsten

Drijfveren Analyse (optioneel)

Praktijksimulaties (rollenspelen)

Postbakoefening (optioneel)

Heb je binnenkort een assessment? Je hierop voorbereiden is een goed advies, want ook nu geldt: Oefening baart kunst! Het geeft je een flinke voorsprong op iemand die ook die leuke baan wil. Of stel je het eens andersom voor:  jij hebt geen ervaring met Assessments en de andere sollicitant wel…

Je kunt een Assessment oefenen voor een specifieke functie. Dan weet je meteen wat je kunt verwachten en dat is belangrijk: je bent dan méér ontspannen en dit verhoogt de kans dat je beter presteert. Blijf tijdens een Assessment in ieder geval dicht bij jezelf. Doe je niet anders voor dan je bent, want daar prikken psychologen snel doorheen,

Je oefent alle onderdelen van een Assessment. Dit levert je niet alleen ervaring op, maar ook nieuwe inzichten in jouw capaciteiten en talenten.

Tijdens het assessment staat centraal:

Wat wil je?

Wat kan je?

Wie ben je?

Wat doe je?

Psychologen willen uitvinden of je past in de functie en of je voldoet aan de gestelde criteria. Voor hun is het belangrijk om goed te kunnen voorspellen of jij je straks naar verwachting gaat gedragen in de functie en specifieke werkomgeving. Met andere woorden: ga je slagen of falen?

Na het assessment krijg je een gesprek en inzage in het rapport. Dit is een belangrijk moment, omdat je hiervan kunt leren. Bij een negatief advies is het van belang om uitgebreid in te gaan op het hoe en waarom van de resultaten. Na deze bespreking zal met jouw instemming het rapport met advies worden doorgestuurd.

Kies voor een assessment traject bij Talentmove:

Ontdek jouw Talenten!

Waar krijg jij Energie van!

Goede voorbereiding vergroot jouw Kansen op die ene baan!