Ton: “Enige tijd geleden zocht ik naar een objectieve wijze om mijn competenties, drijfveren en interesses te achterhalen. Ik ben mijn zoekslag op internet gestart en al snel kwam ik bij TalentMove uit. Na wat mailcontact heb ik mijn wensen en verwachtingen duidelijk kunnen maken en is hier middels maatwerk op ingespeeld.

Tijdens een kort intakegesprek heeft 1 van de jonge, maar vakkundige psychologen duidelijk gemaakt welke onderzoeken en scans mogelijk zijn. Op internet kon ik een aantal testen maken op de momenten dat het mij het best uitkwam. Kort daarna heb ik een duidelijk terugkoppeling gekregen op de door mij ingevulde tests. Zeer duidelijk, verhelderend maar ook erg herkenbaar.

Enige tijd later heb ik nog een wandelcoaching gehad met een andere medewerker van TalentMove om te bekijken welke stappen ik nu verder kan en wil nemen in mijn leven. Erg prettig, hier en daar confronterend, maar het gaf mij zeker stof tot nadenken.”

Al met al ben ik zeer tevreden over TalentMove, in het bijzonder de medewerkers waar ik mee te maken heb gehad. Enthousiast, vakkundig, duidelijk en prettig in de omgang.

Christel: “Een paar weken geleden heb ik met mijn leidinggevende een gesprek gehad over mijn toekomst en waar ik over tien jaar sta. Ik kon hem geen duidelijk antwoord geven. In samenspraak met hem hebben we TalentMove ingeschakeld.

Na telefonisch contact kreeg ik een aantal testen per mail toegestuurd. Deze testen heb ik online ingevuld. Meteen dezelfde dag werd er contact opgenomen om een afspraak te plannen voor het evalueren van de uitslagen en een gesprek. Twee dagen later kon ik al terecht bij hen. Na een zeer duidelijke terugkoppeling en een fijn gesprek ben ik weer naar huis gegaan. Ik had voorlopig even genoeg stof om over na te denken. Het eindverslag volgde 6 dagen later per mail.

Ik vond de snelheid waarmee TalentMove werkt een absoluut pluspunt. Ook de duidelijke terugkoppeling die zeer herkenbaar was was top. Wat ik ook zeer waardeer is de suggesties waar Wendy mee kwam. Ze had alle uitslagen gecombineerd en kwam met beroepkeuzes waar ik zelf nooit op gekomen zou zijn maar die verrassend genoeg bij mij zouden passen.

Ik ben eveneens zeer tevreden met TalentMove. Ze zijn erg enthousiast en prettig in de omgang. TOP!

Wesley: “In 2012 bereikte ik een moment waarop ik dacht: “Is dit het nu?”. Ik haalde geen voldoening meer uit mijn werk en wist ook niet waar ik die wel kon vinden. Bij TalentMove heb ik een jobcoach traject gedaan en na 3 sessies wist ik wat ik moest gaan doen. De sessies die ik heb gehad waren erg leuk en leerzaam. Ik stelde me voor dat ik achter een bureau ging zitten en mij van alles werd gevraagd. De praktijk was dat we zijn gaan mountainbiken en wandelen in het bos. Tijdens deze sessies heb ik ontspannen gesprekken met mijn coach gehad en werd ik constant aan het denken gezet. Al snel werd het mij duidelijk welke richting ik op moest. Samen hebben we heldere doelen gesteld waardoor ik stappen in de goede richting heb gezet. Voor mij een erg leerzame en hele goede ervaring.

Een ervaring die mij meer heeft gebracht dan alleen maar een richting voor een baan. Het is een ervaring waar ik ook in mijn sociale leven heel veel aan heb gehad.”

Roberto: “Onderdeel van de sollicitatie procedure bij mijn huidige werkgever was het assessment bij TalentMove. Dit was mijn eerste ervaring met een assessment en wist niet goed wat ik ervan moest verwachten. In eerste instantie heb ik thuis een aantal testen gedaan als voorbereiding op het assessment zelf, de vragen in de verschillende testen daagde me uit op verschillende vlakken zoals wiskunde, technisch inzicht en de Nederlandse taal.

Daaropvolgend ben ik afgereisd naar Breda om daar de rest van het assessment af leggen en de uitkomsten te bespreken. Onderdeel van het assessment waren de rollenspellen met een acteur. In deze spellen moet je een rol aannemen vergelijkbaar met de functie waar je op solliciteert. De acteur is erg praktijkgericht waardoor de verschillende rollenspelen realistisch overkwamen. Aan het eind van de dag hebben we gezamenlijk de verschillende onderdelen van het assessment geëvalueerd, je interesses, capaciteiten en je persoonlijkheid worden uitvoerig besproken en keurig in dossier vorm gearchiveerd. Conclusie: Het was een enerverende dag waarin je jezelf als persoon en kunnen beter leert begrijpen. Dit heb ik ook als confronterend ervaren maar heeft mij wel verder gebracht in mijn carrière.

De mensen bij TalentMove zijn prettig om mee te werken, Ze hebben het assessment op een professionele maar toch persoonlijke manier afgelegd. Ik werk inmiddels alweer een jaar met veel plezier voor mijn huidige werkgever, er wordt gebruik gemaakt van mijn sterke punten en het bedrijf weet door het assessment waar mijn interesses liggen daar plezier in je werk toch van zeer groot belang is. Ik raad mensen van harte aan gebruik te maken van TalentMove!”

Martijn: “Bedankt! Het was prettig, verhelderend, leerzaam en interessant om met jullie te mogen samenwerken. Ik heb er vele bruikbare inzichten gekregen die zeker een kapstok zijn om mijzelf verder te kunnen ontwikkelen. Vorige en afgelopen week heb ik al kleine tips kunnen gebruiken of werd ik me bewust van bepaalde handelingen. De fase ‘bewust onbekwaam’ is in gang gezet en de weg naar ‘onbewust bekwaam’ is ingezet.”

Melvin: “Ik keek er in eerste instantie tegen op, om naar jullie toe te komen, maar achteraf is de dag omgevlogen!”

Roy: “Met mij gaat het inmiddels een stuk beter en werk ik weer bijna volledig. Ik heb weer energie en heb mijn gevoel/emoties onder controle. In ieder geval bedankt voor je steun, begrip en handvatten die je me hebt gegeven.”