talentmove-slider

Benieuwd naar jouw Energy Drivers? Weten welke werkomgevingen en type mensen je energie geven of juist kosten? Wel zo handig te weten als je voor een baan en bedrijf wil gaan! Ontdek jouw energy drivers met de unieke Profile Dynamics® Analyse (PDA).  Dit is een uiterst nauwekeurig en objectief gevalideerd instrument dat inzicht geeft in jouw energy drivers en voorkeuren van mensen, teams en organisaties.TalentMove-parter-Profile-Dynamics

Profile Dynamics® beschrijft je unieke waardensystemen

 

Profile Dynamics® Analyse beschrijft jouw waardensystemen maar ook die van duizenden anderen. Elke beschrijving is echter uniek door de veelvuldige mogelijke combinaties ervan per individu. Het typeert mensen in zeven kleuren (waardensystemen) die staan voor herkenbare eigenschappen, denkwijzen en gedrag. In combinatie met de weerstand zijn dit er zelfs miljoenen. De PDA is daardoor zeer fijnmazig en nauwkeurig in haar beschrijvingen. De herkenbaarheid is hoog.

 

Wat maakt Profile Dynamics®  anders dan concurrerende testen?

 

PDA2Profile Dynamics® (PDA) omvat een analyse van weerstanden. Dit ontbreekt bijvoorbeeld in Insights Discovery of MBTI. PDA gaat hier juist wel op in. Het is namelijk van groot belang om de match van een persoon met de omgeving te maken (een bedrijfscultuur, motivatie voor een functie, collega’s en leidinggevenden). Juist de fit van de mens en zijn omgeving maakt of dat iemand goed functioneert. Of iemand in een bepaalde functie tot zijn recht komt hangt af van diverse factoren, waarbij het niet alleen gaat om het individu zelf, maar de aansluiting met de omgeving minstens zo belangrijk is. Niet zelden wordt de kleur nog wel bezien in het licht van de functie en het takenpakket, maar de aansluiting met de omgeving (leidinggevende, collega’s, bedrijfscultuur) worden veelal buiten beschouwing gelaten. Voorbeeld:  blauwe secretaresse – functie sluit goed aan bij profiel, met rood in weerstand maar met een rode baas redt deze persoon het niet.

Profile DynamicsHiernaast onderscheidt PDA zich ook op een belangrijk punt van het Insights rapport. Insights gaat op basis van Jung uit van tegenpolen. In het Insights model is de supporter (met Groene Graves kenmerken) dus altijd volledig tegengesteld aan de beslisser (met Gravesiaans Rode kenmerken): deze zijn niet in één persoon verenigbaar. Hetzelfde geldt voor de Inspirator (met kenmerken van PD Geel) tov de Observator (met kenmerken van PD blauw), terwijl het in onze ervaring er zeker profielen zijn die deze tegenstrijdige drijfveren in één persoon kunenn verenigen; hetgeen ook herkend wordt door de betreffende mensen uit de praktijk. Deze combinaties zijn op basis van het Insights model uitgesloten.

Energy DriversDe PDA kun je online invullen (25 minuten) via het internet. Vervolgens wordt er een maatrapport samengesteld en krijg je persoonlijke terugkoppeling en coaching. Samen met jou onderzoeken we jouw energy drivers die je denken en gedrag bepalen en beïnvloeden. De uitkomst van de analyse geeft je heldere en waardevolle inzichten in je soms onbewuste motieven, voorkeuren en allergieen. Het vergroot je bewustzijn en zekerheid waar je talenten liggen en in welke banen en werkomgevingen je dit kan vinden.

 

Ontdek jouw Energy Drivers

 

Ontdek welke banen en bedrijfsculturen bij jou passen

 

Beter inzicht in je onbewuste energy drivers en drainers!

 

Krijg energie in de juiste job en werkomgeving!

[button style=”btn-default btn-lg” icon=”fa fa-comments” align=”left” type=”link” target=”false” title=”Meer info?” link=”/contact” linkrel=””]