StudiekeuzeonderzoekInvesteer in je toekomst…
… Doe een studiekeuzeonderzoek!

Ben je bijna geslaagd op de middelbare school en vind je het lastig om te kiezen voor één van de vele studies die je kan gaan doen? Of wil je een nieuwe richting inslaan en vraag je je af welke studierichting het beste bij je past? Wellicht heb je al meerdere studies achter de rug maar de juiste richting nog niet gevonden. Wat wil je, wat kun je… weet jij het al? Een Studiekeuzeonderzoek vertelt jou meer. Ontdek jouw talenten en de studie die bij jouw kwaliteiten en interesses past!

Bij een studiekeuzeonderzoek kijken we samen naar wat jou energie geeft. Welke talenten, drijfveren, capaciteiten heb je en waar ligt je interesse? Aan de hand van een aantal persoonlijkheid analyses bespreken we welke studies en beroepen bij je passen. Aan de hand van deze lijst gaan we verder onderzoek doen welke studie het meeste energie geeft en het beste bij je past. Hierbij houden we rekening met omstandigheden zoals baanmogelijkheden en reisafstand.

Hieronder staan de standaard onderdelen van een Studiekeuzeonderzoek weergegeven. Tijdens de eerste sessie bespreken we of alle onderdelen nuttig zijn om mee te nemen in het Studiekeuzeonderzoek. Wellicht wordt extra coaching geadviseerd. Samen stellen we een passend Studiekeuzeonderzoek samen.

Een Studiekeuzeonderzoek bestaat uit:

Interview met een Psycholoog

Cognitieve Capaciteitentesten

Persoonlijkheidsvragenlijsten

Drijfveren Analyse

Onderzoeken van best passende studies en beroepen

Advies betreft de meest passende studie

Coachen bij het zetten van vervolgstappen of eventuele andere hulpvragen

Een Studiekeuzeonderzoek legt de focus op onderstaande onderwerpen. Door meer inzicht te krijgen in jezelf vorm je niet alleen een betere basis voor het maken van een studiekeuze. Ook geeft dit inzicht je een goede start in competentiegericht leren en ontwikkelen. Voordat je aan je studie begint heb je een beeld van jouw talenten en valkuilen. Tijdens de studie en stages kan je je hierop richten en zo je leercurve versnellen.

Tijdens het Studiekeuzeonderzoek staat centraal:

Wat wil je? (interesses / drijfveren)

Wat kan je? (capaciteiten / niveaubepaling)

Wie ben je? (persoonlijkheid / talenten)

Wat past bij je? (studies / beroepen)


Door middel van een Studiekeuzeonderzoek kan je een beter onderbouwde keuze maken voor een studierichting. Hierbij heb je niet alleen gekeken naar hoe leuk je een studie vindt maar ook naar wat het beste bij je past, nu en in de toekomst.

Kies voor een Studiekeuzeonderzoek bij Talentmove:

Ontdek jouw Talenten!

Waar krijg jij Energie van!

Goede voorbereiding vergroot jouw Kansen op een passende studie en baan!